Schabowe roladki z fetą i boczkiem

4.5 (165 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To pomysł jak zmienić sposób podania schabu, by się nam nie znudził. Roladki są pyszne, na ciepło i na zimno. Można je przygotować na obiad i na wystawną kolację ze znajomymi. Idealne na imprezę!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ROLADKI:
    - schab środkowy, wieprzowy, bez kości: 2 plastry
    - ser feta: 6 plastrów
    - boczek wędzony: 6 plastrów
    - Sól morska, pieprz do smaku: 2 szczypty
    - zioła prowansalkie: 2 szczypty
    - olej do smażenie: 6 łyżek
    PANIERKA:
    - jajka całe: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 5 łyżek
    - bułka tarta: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Schabowe roladki z fetą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Plasterki boczku smażymy na suchej patelni aż się zezłocą. Studzimy na papierowym ręczniku. Każdy plaster schabu cienko rozklepujemy, oprószamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i lekko solą (o ile wasza feta nie jest zbyt słona). Na mięsku ukladamy plasterki fety lekko rozsmarowując oraz usmażony boczek.
  • schab 2. Zwijamy w roladki - jeśli trzeba używamy wykałaczek. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta.
  • schab 3. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem aż się zezłocą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować