To pomysł jak zmienić sposób podania schabu, by się nam nie znudził. Roladki są pyszne, na ciepło i na zimno. Można je przygotować na obiad i na wystawną kolację ze znajomymi. Idealne na imprezę!
Schabowe roladki z fetą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plasterki boczku smażymy na suchej patelni aż się zezłocą. Studzimy na papierowym ręczniku. Każdy plaster schabu cienko rozklepujemy, oprószamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i lekko solą (o ile wasza feta nie jest zbyt słona). Na mięsku ukladamy plasterki fety lekko rozsmarowując oraz usmażony boczek.
2.Zwijamy w roladki - jeśli trzeba używamy wykałaczek. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta.
3.Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem aż się zezłocą. Smacznego!
Komentarze