SCHABOWE ROLADKI Z BROKUŁEM I FETĄ

4.49 (197 ocen)

pysznie nadziane roladki w panierce z płatków owsianych- doskonałe na niedzielny obiad

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    kilka różyczek brokuła
    4 podłużne kawałki sera typu feta
    majonez
    jajko
    panierka: 1/3 mąki + 1/3 bułki tartej + 1/3 płatków owsianych
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Schabowe roladki z brokułem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy cienko, solimy i pieprzymy z obu stron. Brokuła wkładamy do wrzącej wody aż zmięknie, następnie kroimy na mniejsze kawałki. Każdy plaster schabu smarujemy z 1 strony majonezem, układamy ser, a następnie brokuła, zwijamy w ciasną roladkę. Zanurzamy w rozbełtanym jajku a następnie w panierce. Smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Feta Płatki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować