Schab z cebulą i i boczkiem pod serową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszne danie obiadowe

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • schab, cebula, 3 ząbki czosnku, 1/2 kawałka boczku, 10 dkg startego sera żółtego, 2 jajka, łyżka majonezu, sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schab z cebulą i i boczkiem pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab z cebulą i i boczkiem pod serową pierzynką 1. Schab nacieramy solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi, po czym obkładamy podsmażonymi na patelni kawałkami boczku, cebuli i czosnku. Można też ponacinać schab-zrobić w nim kieszonki i do środka wcisnąć boczek z cebulą i czosnkiem.
  • schab z cebulą i i boczkiem pod serową pierzynką 2. Osobno mieszamy ser żółty z 2 jajkami i łyżką majonezu.
  • schab z cebulą i i boczkiem pod serową pierzynką 3. Schab obłożony boczkiem, cebulką i czosnkiem zawijamy w folię i pieczemy ponad godzinę w 180 st.
  • schab z cebulą i i boczkiem pod serową pierzynką 4. Po godzinie i 15 minutach pieczenia odwijamy folię i polewamy schab masą serową. Zapiekamy około 10 minut. Jest pyszny jako danie obiadowe, ale polecamy też na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować