SCHAB W NALEŚNIKU

4.5 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pycha:))

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kawałki schabu
    2 naleśniki
    5 pieczarek
    1 cebula
    1 mała papryka czerwona
    natka pietruszki
    10 dag startego sera żółtego
    jajko
    bułka tarta
    olej
    sól
    papryka słodka
    pieprz
    4 łyżki keczupu

    Ciasto naleśnikowe:
    1 jajko
    1/2 szkl.mleka
    3-4 łyżki wody gazowanej
    sól
    5 czubatych łyżek mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Schab w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SCHAB W NALEŚNIKU 1. Z ciasta smażymy 2 cienkie naleśniki.Schab rozbijamy tłuczkiem ,przyprawiamy i smażymy na oleju.Pieczarki i cebulkę kroimy w
    kosteczkę,smażymy na oleju,dodajemy pokrojona paprykę i natkę pietruszki,przyprawiamy do smaku-chwilę smażymy.Na sam koniec
    dodajemy starty ser żółty-mieszamy.
  • SCHAB W NALEŚNIKU 2. Każdy naleśnik smarujemy keczupem.Na każdym naleśniku układamy na środku usmażony schab,na niego usmażone pieczarki z dodatkami.Składamy naleśnika w kopertę,panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Zamiast schabu,można użyć filetów z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Schab Ser żółty Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować