Jajecznica w naleśniku

4.5 (145 ocen)

Pomysł przygotowania naleśników z jajecznicą ściągnęłam od koleżanki.Odkąd spróbowałam raz na stałe zagościły podczas rodzinnych,weekendowych śniadań :)

Składniki:

  • (na 3-6 porcji)
    Naleśniki:
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
    1 saszetka cukru waniliowego(16.g)
    mąka pszenna ok. 1 szklanki
    Jajecznica:
    5 jajek
    1/2 szklanki mleka
    1 laska kiełbasy śląskiej
    1 cebula
    sól,pieprz,curry
    2 łyżki masła
    Dodatkowo:
    6 liści sałaty lodowej
    tarty ser żółty
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Jajecznica w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:Składniki na naleśniki połączyć razem na pomocą miksera lun trzepaczki.
    Rozgrzać suchą patelnię usmażyć 6 cienkich placków po parę sekund z każdej strony.
    .
  • 2. Jajecznica:Kiełbasę oraz cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na rozgrzanej patelni z masłem.
    Jajka roztrzepać z mlekiem oraz przyprawami,wlać do kiełbasy,smażyć do ścięcia się jajek co chwila mieszając.
  • 3. Na każdy naleśnik kłaść liść sałaty , ok. 2 łyżki sera żółtego oraz obfitą ilość jajecznicy.
    Naleśnika zwijać w roladkę,najpierw dwa boki bo środka a następnie w rulon.
  • 4. Podawać same lub z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować