Gyros w naleśniku

4.49 (198 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wszyscy bardzo lubią sałatkę gyros, a ja spróbowałam ją nieco urozumaicić

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    500 ml mleka
    1/2 szklanki oleju
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ok.2 szklanek maki pszennej

    Farsz:
    1 duża podwójna pierś z kurczaka
    łyżka margaryny
    mała główka kapusty pekińskiej
    1 duży ogórek świeży
    2 pomidory
    puszka kukurydzy
    przyprawa do gyrosa
    szklanka majonezu
    1/2 szklanki keczupu
    kucharek
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gyros Naleśniki

Gyros w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Opis przygotowania
    Wszystkie składniki ciasta utrzeć mikserem. Na rozgrzaną patelnię dać odrobinę tłuszczu, nalewać porcje ciasta i smażyć naleśniki.
    Mięso opłukać, odsączyć i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać margarynę,dodać do niej pokrojone mięso i posypać przyprawą do gyrosa(jeśli ktoś nie lubi na ostro to dać tylko 1/2 opakowania)
    Całość smażyć aż mięso będzie miękkie.
    Kapustę poszatkować ogórka obrać i razem z pomidorami pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć.
    mięso,kapustę,ogórek,pomidory,kukurydzę majonez i keczup dokładnie wymieszać. Doprawiając do smaku kucharkiem.
    Na naleśniki nakładać porcje farszu gyrosowego i zwijać jak krokieta. Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i posypać startym żółtym serem. Zapiekać około 10-15 minut. Przed podaniem polać po wierzchu keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować