Schab w śmietanie

4.47 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jeśli lubicie połączenie pieczarek, sera żółtego i mięsa to koniecznie musicie wypróbować.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • plastry schabu
    1 cebula
    400g pieczarek
    ser żółty
    1 śmietanka 30%
    odrobina oleju
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schab w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu lekko przyprawiamy i podsmażamy delikatnie z dwóch stron na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
  • 2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na cebuli lekko doprawiając. Wykładamy na schab.
  • 3. Drobno starty ser żółty wykładamy na pieczarki i schab. Całość zalewamy śmietanką.
  • 4. Pieczemy 1 godzinę w 190 stopniach.

Porady

Do dania można dodać także pokrojony drobno boczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab Ser żółty Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować