Schab w śmietanie

  • wyświetlono: 5078 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jeśli lubicie połączenie pieczarek, sera żółtego i mięsa to koniecznie musicie wypróbować.

  • 90min

Składniki

plastry schabu
1 cebula
400g pieczarek
ser żółty
1 śmietanka 30%
odrobina oleju
przyprawy

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w śmietanie

  • 1. Plastry schabu lekko przyprawiamy i podsmażamy delikatnie z dwóch stron na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
  • 2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na cebuli lekko doprawiając. Wykładamy na schab.
  • 3. Drobno starty ser żółty wykładamy na pieczarki i schab. Całość zalewamy śmietanką.
  • 4. Pieczemy 1 godzinę w 190 stopniach.

Porady

Do dania można dodać także pokrojony drobno boczek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimoj_niedzielny_obiadschabser żółtyobiadsmietankamięsny obiad

Komentarze

Podobne przepisy

schab w cebuli

Dodane przez: agus11013

SCHAB PIECZONY W CEBULI

Super soczysty,rozpływa się w ustach,smakuje...

schab

Dodane przez: 2milutka

Schab w zupie cebulowej

Schab pod kołderką francuskiej...

Schab w sosie śliwkowym

Dodane przez: Młoda mama

Schab w sosie śliwkowym

Dzisiaj przedstawiam schab w sosie...

xxx

Dodane przez: capri

schab w sosie ketchupowym

Kruchuteńkie mięsko w aromatycznym...

Schab gotowany w mleku

Dodane przez: bogusia82

Schab gotowany w mleku

Schab przygotowany w ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE