Sałatka z ryżu i papryki.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, i co ważne robi się ją błyskawicznie - dobra na zimno i na ciepło.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ryż długoziarnisty ugotowany na sypko: 200 gramów
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - oliwa: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ryżu i papryki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, pietruszkę drobno posiekać. Składniki dodać do chłodnego ryżu i wymieszać wraz z niewielką ilością oliwy. Nie solić! Uwaga: Świetnie smakuje na zimno, ja lubię ją lekko ciepłą - delikatnie podgrzewam w mikrofalówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papaja Ryż Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować