Ryż kokosowy z brzoskwiniami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Efektowny deser. Oczy wykonałam z gożdzików a czerwone elementy z papryki, to była improwizacja, a co to za stworek? może ktoś nada mu nazwę?

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 MLECZKO KOKOSOWE
    1 TOREBKA RYŻU
    3-4 ŁYŻECZKI CUKRU/DO SMAKU/
    4 ŁYŻKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
    BRZOSKWINIE Z PUSZKI
    STARTA GORZKA LUB INNA CZEKOLADA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ryż na słodko

Ryż kokosowy z brzoskwiniami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż kokosowy z brzoskwiniami i czekoladą 1. RYŻ WSYPAĆ DO RONDELKA, WLAĆ 0,5 SZKLANKI WODY I DODAĆ MLECZKO KOKOSOWE
    MIESZAJĄC ZAGOTOWAĆ, ZMNIEJSZYĆ OGIEŃ I GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU DO MIĘKKOŚCI.
    NA KONIEC DOPRAWIĆ CUKREM I DODAĆ WIÓRKI KOKOSOWE I 1 CUKIER WANILIOWY 16 GRAM
    WYMIESZAĆ I PRZEŁOŻYĆ DO MISECZKI -WYRÓWNAĆ UGNIATAJĄC LEKKO.
    PRZYKRYĆ PŁASKIM TALERZEM I ODWRÓCIĆ POTEM DELIKATNIE WYJĄĆ RYŻ Z MISECZKI
    OBSYPAĆ TARTĄ CZEKOLADĄ I UDEKOROWAĆ POKROJONYMI BRZOSKWINIAMI
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Wiórki kokosowe Mleko kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować