RYBNY MASKAR Z SUSZONYMI POMIDORAMI

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Dlaczego rybny? bo z rybą. Skąd nazwa MASKAR? od serka mascarpone. Jest to danie, dzięki któremu moje dzieci jedzą rybę. Staram się to mięso komponować w różnych potrawach gdyż maluchy nie uznają ryb

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Paczka makaronu grubego
    3 filety rybne (u mnie mintaj)
    mascarpone
    1 duża łyżka śmietany
    tymianek
    sól
    pieprz cytrynowy
    suszone pomidory
    2 średnie cebule
    tarty żóty ser
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rybny maskar z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rybka z kluchami 1. Nastawić wodę na makaron. Rybę doprawić solą i pieprzem, pokroić na kawałeczki i obsmażyć na oleju, przełożyć do oddzielnego naczynia. Pokroić drobno cebulę, lekko ją przesmażyć, dorzucić suszone pomidory. Smażymy mieszając przez kilka minut, a następnie dodajemy mascarpone.
    Zagotowała się woda na makaron więc gotujemy go aldente.
    Dokładnie mieszamy i dokładamy do tego łychę śmietany. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz tymiankiem. Na koniec do tego wszystkiego wrzucamy naszą usmażoną rybkę. Wyłączamy.
    Makaron układamy na talerzu, stroimy go naszym sosem i posypujemy tartym żółtym serem. Najlepszy smak daje wędzony ser.
    Danie szybkie i bardzo smaczne . Wręcz godne polecenia, bo dzieci zajadały ze smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować