Rybny zawijaniec

4.45 (183 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wystarczy mięso zastąpić filetem z ryby i wyjdzie smaczne danie na obiad,ale również przekąska na drugie śniadanie którą można zabrać do szkoły lub pracy.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta białej ryby(dorsz,panga)
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 marchewka
    1/2 pęczka natki pietruszki
    cebula
    4 pieczarki
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki oliwy
    sól
    biały pieprz
    kminek
Wystaw ocenę:

4.45 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Pieczeń Śniadanie

Rybny zawijaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety zmiel w maszynce o dużych oczkach.
    Cebulę drobno posiekaj zeszklij na oliwie,dodaj pokrojone w cienkie plastry pieczarki oraz obraną,startą marchewkę i smaż około 15 minut.
  • 2. Zdejmij z ognia,przestudź,dodaj zmieloną rybę,posiekaną natkę pietruszki,1 jajko i sok z cytryny,dopraw do smaku solą i pieprzem,wymieszaj.
  • 3. Ciasto francuskie rozwiń na środku ułóż masę rybną formując wałek.
    Ciasto z obu stron potnij na długie paski o szerokości 2 cm .
    Paski ułóż na masie rybnej zwijając je na zakładkę.
    Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem.
    Zawijańca ułóż na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz 35-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Dorsz Panga

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować