Rurki z musem pieczarkowym

4.5 (163 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

W sam raz na eleganckie przyjęcie, komunię, albo pierwszy obiad dla teściowej... Gwarantuję, że rurka z czerwonym barszczykiem zmiękczy serce "mamusi" :-)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 250 gramów
    - masło: 125 gramów
    - serek Philadelphia: 125 gramów
    - pieczarki: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Rurki Przystawki

Rurki z musem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z serkiem mikserem, wsypujemy mąkę, mieszamy, formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Ciasto wałkujemy na grubość 3 mm, kroimy w cienkie pasy i nawijamy na foremki do rurek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do uzyskania złotego koloru. Zdejmujemy z foremek, studzimy.
  • 2. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą, pieprzem, miksujemy blenderem.
  • 3. Musem napełniamy rurki za pomocą szprycy do dekorowania ciasta.
    Podajemy z czerwonym barszczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Pieczarki Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować