W sam raz na eleganckie przyjęcie, komunię, albo pierwszy obiad dla teściowej... Gwarantuję, że rurka z czerwonym barszczykiem zmiękczy serce "mamusi" :-)
Rurki z musem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło ucieramy z serkiem mikserem, wsypujemy mąkę, mieszamy, formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Ciasto wałkujemy na grubość 3 mm, kroimy w cienkie pasy i nawijamy na foremki do rurek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do uzyskania złotego koloru. Zdejmujemy z foremek, studzimy.
2.Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą, pieprzem, miksujemy blenderem.
3.Musem napełniamy rurki za pomocą szprycy do dekorowania ciasta.
Podajemy z czerwonym barszczykiem.
Komentarze