• Rurki z musem pieczarkowym

    Dodane przez: aczp1

  • W sam raz na eleganckie przyjęcie, komunię, albo pierwszy obiad dla teściowej... Gwarantuję, że rurka z czerwonym barszczykiem zmiękczy serce "mamusi" :-)

  • Składniki

    - mąka: 250 gramów
    - masło: 125 gramów
    - serek Philadelphia: 125 gramów
    - pieczarki: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Masło ucieramy z serkiem mikserem, wsypujemy mąkę, mieszamy, formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Ciasto wałkujemy na grubość 3 mm, kroimy w cienkie pasy i nawijamy na foremki do rurek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do uzyskania złotego koloru. Zdejmujemy z foremek, studzimy.

    2.

    Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą, pieprzem, miksujemy blenderem.

    3.

    Musem napełniamy rurki za pomocą szprycy do dekorowania ciasta. Podajemy z czerwonym barszczykiem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    pieczarki, Wielkanoc, komunia, masło, pieczarka, rurki, kolacja we dwoje, ja_pieczarka
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: aczp1

aczp1 276

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-03-27T21:48:14+02:00

342 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »