Rolda serowa-mięsna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Roladę można jeść na ciepło i na zimno.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 40 dkg sera żółtego
    1/2 szklanki majonezu
    6 jajek
    1/2 kg mięsa mielonego
    2 łyżki bułki tartej
    Sól, pieprz, vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada

Rolda serowa-mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ser zetrzeć na grubych oczkach
    4 jajka rozczepać, dodać majonez i starty ser żółty.
    Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto na blachę.. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
    2. W między czasie przygotować mięso.
    Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe 2 jajka i bułkę tartą.
    3. Ciasto ostudzić i zdjąć papier. Na ciasto wyłożyć mięso i zwinąć roladę. Ponownie zapiekać przez 40 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Do mięsa można dodać szpinak, pieczarki, paprykę lub wg uznania inne składniki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować