Szpinakowa roladka na zimno

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Roladka doskonale nadaje się na zimna płytę, a swoim wyglądem zaciekawi niejednego :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450g mrożonego szpinaku rozdrabnionego
    4 jajka
    0,5 kg pieczarek
    200g serka topionego gouda
    Pęczek koperku
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przekąski

Szpinakowa roladka na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak dokładnie odsączamy z wody.
    Oddzielnamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do szpinaku i miksujemy na jednolitą masę. Ubijamy pianę z białej i mieszamy ze szpinakiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Rozgrzewamy piekarnik do 170'C
    Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Masę rozprowadzamy na papierze na ok 37x30 cm. Pieczemy 12 min. Studzimy 10 minut i odklejamy delikatnie od papieru.
    Pieczarki dokładnie myjemy. Ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dusimy.
    Serek topiony mieszamy z koperkiem i chrzanem.

    Ciasto smarujemy masą serkową, wykładamy pieczarki. Zwijamy w roladę.
    Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
    Kroimy na plastry ok 1-1,5 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować