Roladki mielone z kapustą i parówką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Czasami zwykłe mielone nam się nudzą. Dlatego przeglądając jedną z gazet trafiłam na ten przepis, wypróbowałamd, troszeczkę go zmodyfikowałam, i zachęcam do podania mielonych w takiej odsłonie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 800 g mięsa mielonego wieprzowego
    cebula,
    jajko,
    czerstwa bułka,
    3/4 szklanki mleka,
    6 liści kapusty włoskiej,
    3 parówki,
    przyprawa do mięsa wieprzowego,
    sól, pieprz, vegeta do smaku
    6 łyżek bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki mielone z kapustą i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę zalać ciepłym mlekiem, odstawić aby zmiękła. Kapuściane liście umyć, wykroić zgrubiałe nerwy, zblanszować w osolonym wrzątku i odcedzić. Parówki obrać z osłonek, przekroić na pół.
    Cebulę drobno posiekać. Dobrze zmielone mięso połączyć z pokrojoną cebulką, odciśniętą bułką, jajkiem oraz przyprawami. Masę starannie wymieszać i podzielić na 6 części. Porcje masy mięsnej, spłaszczać formując owalny placuszek. Na każdy nałożyć owiniętą w liść połowę parówki. Zlepiać tworząc roladki, następnie obtoczyć je w bułce. Obsmażyć na odrobinie oleju, ze wszystkich stron na zloty kolor. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Mięso mielone Mięso Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować