Pieczarkowe mielone z parówką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    25 dag pieczarek
    1 cebula
    1 jajko
    2 - 3 łyżki bułki tartej
    1 bułka namoczona w mleku
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    4 parówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczarkowe mielone z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i podsmażyć razem do miękkości.
  • 2. Wystudzone pieczarki dodać do mięsa. Połączyć z namoczoną bułką, bułką tartą i jajkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wyrobić.
  • 3. Na dłoni rozpłaszczyć porcję mięsa, ułożyć 1/2 parówki i dokładnie oblepić mięsem, tworząc roladki. Obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, na wolnym ogniu ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować