PUSZYSTY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

4.5 (195 ocen)

  • Łatwy

Ten sernik robię zawsze na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Jest ulubionym sernikiem moich dzieci i gości. Zawsze wychodzi cudny i znika baardzo szybko :). POLECAM

  • Łatwy

Składniki:

  • KRUCHE CIASTO:
    - jaja: 3 sztuki
    - masło: 15 dekagramów
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    OWOCE:
    - mąka do obsypania brzoskwiń: 2 łyżki
    - brzoskwinie z puszki: 0.5 puszki
    MASA SEROWA:
    - ser mielony do wypieków: 1 kilogram
    - cukier: 0.75 szklanki
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - jaja: 3 sztuki
    KRUSZONKA:
    - wiórki kokosowe: 15 dekagramów
    - masło: 5 dekagramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - cukier: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy, wyrobione rozkładamy na wyłożoną papierem dużą blaszkę (25x30 cm)
  • 2. Brzoskwinie (lub ananasy - też pyszne), porządnie odsączamy z syropu. Kroimy na małe kawałki - mniej więcej około 1-1,5 cm kostkę. Obtaczamy w mace i układamy na ciasto.
  • 3. 3 białka ubijamy na pianę. Dodajemy cukier i mieszamy. Do sera dodajemy żółtka, 2 budynie i dokładnie mieszamy. Dodajemy pianę i łączymy razem. Masę wylewam na ciasto wyłożone brzoskwiniami.
  • sernik z brzoskwiniami 4. Kruszonkę robimy łącząc dokładnie wszystkie składniki - najlepiej robić to dłonią. Rozsypujemy na masę serową. Wkładamy tak przygotowany placek do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 1 godzinę.
    Po wystudzeniu...SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować