Puszysty sernik z brzoskwiniami

4.49 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny puszysty sernik, wprost rozpływa się w ustach. Po upieczeniu jest bardzo wysoki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg sera białego z wiaderka+ 30 dag z kostki
    2 łyżki śmietany 18% i 2 łyżki śmietany 30 %
    12 jajek
    1 szklanka cukru + ¾ szklanki cukru
    1 budyń waniliowy
    Cukier waniliowy
    Masło roślinne w kubeczku małe
    Zapach waniliowy
    Brzoskwinie z puszki
    Herbatniki lub biszkopty
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W malakserze ucieramy żółtka z cukrami, gdy będą już utarte dodajemy masło roślinne i po łyżce twarogu.
  • 2. Do tak powstałej masy dodajemy śmietany i budyń.
  • 3. Ucieramy około 4 minut i dodajemy pianę ubitą z 5 łyżkami cukru i kilka brzoskwiń pokrojonych na kawałki- mieszamy ręcznie.
  • 4. Na dno dużej blachy 36x21 cm. układamy herbatniki lub biszkopty wedle uznania i wylewamy masę.
  • 5. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie.
  • 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ⁰ C na 70 minut.

Porady

Możemy użyć miksera, ale wtedy musimy dłużej ubijać masę. Do masy można dodać 180 g serka homogenizowanego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować