Pomidory pasteryzowane

4.5 (153 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zimą bardzo przydatne

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Całe, zdrowe, pomidory 8-10 szt
    1 litr wody
    1 pełna łyżka soli
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidory pasteryzowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i ułożyć w słoiki
    Wodę zagotować z solą i cukrem. Zalać pomidory.
    Zakręcić słoiki szczelnie i pasteryzować 13 minut od momentu zawrzenia wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować