Leczo pasteryzowane

4.45 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem ojcem, działkowcem i grzybiarzem. Lubię robić przetwory z warzyw i grzybów. Przysmakizamknięte w słoiku przywołują wspomnienia wspaniałych miejsc, w których byliśmy latem.

Składniki:

  • ● 2 kg kolorowej papryki
    ● 1,5 kg pomidorów
    ● 1 kg cebuli
    ● 1 kg cukinii
    ● przyprawy: sól, pieprz, po łyżeczce słodkiej i ostrej mielonej papryki, łyżeczka vegety
    ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 2 ząbki czosnku
    ● oliwa lub olej
Wystaw ocenę:

4.45 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo pasteryzowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo pasteryzowane 1. Paprykę oczyszczamy i kroimy
    w kostkę. Pomidory parzymy,
    obieramy, kroimy w ćwiartki.
    Cukinię kroimy w kostkę.
  • Leczo pasteryzowane 2. Pokrojoną cebulę dusimy na
    oleju. Dodajemy paprykę i pomidory.
    Dusimy 25 minut.
  • Leczo pasteryzowane 3. Dodajemy cukinię. Podlewamy
    szklanką wody. Dodajemy przyprawy do smaku i koncentrat
    pomidorowy. Dusimy około
    45 minut, dodajemy roztarty
    czosnek.
  • Leczo pasteryzowane 4. Gorące leczo przekładamy
    do słoików, wlewamy po 1 łyżce
    oliwy lub oleju. Zakręcamy
    i pasteryzujemy 20 minut. Słoiki
    odwracamy do góry dnem i odstawiamy
    na 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować