POLĘDWICZKA WIEPRZOWA DUSZONE Z BRZOSKWINIAMI

4.5 (171 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min

Pyszne danie obiadowe, dla całej rodziny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    5 średnich pieczarek
    1 puszka brzoskwiń w syropie
    2 łyżki oleju
    1 łyżka mąki kartoflanej
    sól, pieprz
    papryka słodka w proszku
    pieprz ziołowy lub inne ulubione przyprawy do mięsa
    1/2 szklanki bulionu





Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Polędwiczka wieprzowa duszone z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić z błon, pokroić na plasterki i delikatnie rozbić młotkiem. Opruszyć solą, pieprzem, papryka, oraz innymi przyprawami. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce.
  • image-1xoivsn 2. Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso z obu stron tak aby się przyrumieniło, przelożyć do półmiska.
  • 3. Na ten sam tłuszcz dodać posiekaną drobno cebulę i czosnek, zeszklić.
    Pieczarki obrać pokroić w plasterki dodać do cebuli, chwilę poddusić. Dodać mięso, podlać bulionem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.
  • image-0g9ybgf 4. Pod koniec dodać syrop z brzoskwiń, brzoskwinie pokrojone na mniejsze części, chwilę jeszcze dusić. Zagęścić mąką. Podawać najlepiej z ryżem i zieloną sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować