Polędwiczka wieprzowa duszone z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić z błon, pokroić na plasterki i delikatnie rozbić młotkiem. Opruszyć solą, pieprzem, papryka, oraz innymi przyprawami. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce.
2.Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso z obu stron tak aby się przyrumieniło, przelożyć do półmiska.
3.Na ten sam tłuszcz dodać posiekaną drobno cebulę i czosnek, zeszklić.
Pieczarki obrać pokroić w plasterki dodać do cebuli, chwilę poddusić. Dodać mięso, podlać bulionem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.
4.Pod koniec dodać syrop z brzoskwiń, brzoskwinie pokrojone na mniejsze części, chwilę jeszcze dusić. Zagęścić mąką. Podawać najlepiej z ryżem i zieloną sałatą.
Komentarze