Pizzowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuścić w mleku, dodać cukier. Wymieszać z mąką, dodać sól i oliwę, po czym wyrobić ręką na jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na pół godziny.
2.Cebulę zeszklić z dodatkiem słodkiej papryki, dodać pieczarki, smażyć do odparowania wody, doprawić ziołami, solą i pierzem. Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce.
3.Ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm, wykrawać szklanką krążki. Na każdy z nich nakładać po łyżce farszu pieczarkowego, kawałek pomidora i trochę sera żółtego. Zaklejać i formować bułeczki. Po wierzchy posypać żółtym serem. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Komentarze