KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FARSZEM A'LA PIZZA

4.5 (179 ocen)

  • 25 min

Pyszna przekąska. :)

  • 25 min

Składniki:

  • 375 g ciasta francuskiego,
    mała papryka,
    20 dkg pieczarek,
    mała cebula,
    ketchup pikantny,
    3 cieniutkie kabanosy,
    kilka plasterków sera żółtego,
    papryka ostra,
    sól,
    oregano,
    bazylia,
    suszona natka pietruszki,
    łyżka masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Koperty z ciasta francuskiego z farszem a'la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto francuskie z farszem 1. Pieczarki i kabanosa kroję w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę.
    Wszystko podsmażam na maśle do wyparowania wody. Doprawiam papryką, solą, oregano i bazylią.
    Ciasto tnę w kwadraty (u mnie wyszło 18 sztuk), smaruję ketchupem, na środku każdego układam farsz, a na nim po kawałku sera żółtego. Zwijam w koperty.
    Każdy posypuję dosyć obficie pietruszką, piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować