Pikantny krem z dyni

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jesień kojarzy mi się z dynią. Jak tylko te piękne warzywa pojawiają się na straganach zaczyna się wielkie dyniowanie. Nie może się obyć bez rozgrzewającej zupy - kremu.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dynia obrana: 1 kilogram
    - ziemniaki (średniej wielkości): 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - bulion warzywny: 1.5 litra
    - olej: 3 łyżki
    - przyprawa curry: 1 łyżka
    - pieprz cayenne: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantny krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek siekamy. Wrzucamy do patelni w której rozgrzaliśmy olej. Chwilę smażymy.
  • 2. Dodajemy pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i dynię. Posypujemy curry i pieprzem, smażymy ok. 7 minut.
  • 3. W tym czasie doprowadzamy do wrzenia bulion, do którego wrzucamy warzywa. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Lekko studzimy.
  • 4. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować