Kakaowy spód biszkoptowy do ciast

4.46 (188 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest to świetny kakaowy biszkopt, który idealnie nadaje się jako podstawa ciasta. U mnie sprawdził się już przy wielu pysznościach!

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt o wymiarach 22 x 26 cm i grubości około 1,5 cm:
    3 jajka
    100g cukru
    60g mąki pszennej
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopt kakaowy Biszkopty

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę.
    (Uważać, aby jej "nie przebić".)
    Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili - po 1 żółtku.
    Na koniec delikatnie oraz stopniowo wmieszać mąkę przesianą z kakao.
    Masę przelać do formy z dnem wysłanym papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować