Pieczony camembert z czosnkiem i tymiankiem

4.5 (187 ocen)

  • Łatwy

Siódme niebo dla każdego smakosza serów.

  • Łatwy

Składniki:


  • - camembert duży typu Le Rustique: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - tymianek: 2 szczypty
    - sól morska: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczony camembert z czosnkiem i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zanim zaczniemy piec ser w piekarniku należy ocieplić go do temperatury pokojowej, najlepiej wyjąć go z lodówki na godzinę. Po upływie tego czasu odwijamy ser z papierka i wkładamy z powrotem do podstawki, nacinamy nożem skórkę sera w kształcie krzyżyka, delikatnie odchylamy i wciskamy do wnętrza przecięty na 4 części ząbek czosnku. Wierzch posypujemy suszonym tymiankiem i szczyptą soli morskiej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni i pieczemy 20 minut. Podajemy z drożdżowymi paluchami lub francuską bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować