Zapiekany camembert z czosnkiem

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Cudowna przystawka, kolacja lub śniadanie. ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 serki typu camembert
    2 ząbki czosnku
    kilka listków bazylii
    2 łyżki miodu
    kilka kwiatów szczypiorku
    1 łyżka oliwy/oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Zapiekany camembert z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki wyciągamy z opakowania i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym odrobiną oleju.

    Nacinamy je na górze czterema paseczkami. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, które wtykamy w dziurki w serze.

    Każdy serek polewamy łyżką miodu, dekorujemy listkami bazylii i kwiatami szczypiorku.

    Zapiekamy przez piętnaście minut z funkcją grill w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Czosnek Miód Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować