Pieczony camembert

4.47 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czasem siła tkwi w prostocie. Jeśli nie macie czasu na przygotowanie czegoś wykwintnego na kolację, to pieczony ser camembert z dodatkiem dżemu żurawinowego i owoców będzie idealny. Jego przygotowanie nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych. Podawany zaraz po upieczeniu z grzankami to zdecydowanie najszybsze serowe fondue.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 naturalne sery camembert,
    1 mała bagietka,
    2-3 łyżeczki oliwy do grzanek,
    4 łyżeczki dżemu z żurawiny,
    owoce do podania: 1 kiwi, garść winogron.
Wystaw ocenę:

4.47 (165 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Pieczony camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180oC. Sery naciąć z wierzchu ostrym nożem w równomierną kratkę. Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia, na każdym ułożyć przygotowany ser. Piec przez około 15 minut, aż środek stanie się płynny.
  • 2. W tym czasie bagietkę pokroić na kromki, lekko skropić oliwą i podpiec na patelni grillowej, aż staną się chrupkie i złociste.
    Kiwi obrać, pokroić na plasterki, winogrona umyć.
  • 3. Ser po upieczeniu, razem z papierem, przełożyć na deskę lub talerz. Na każdym na wierzchu położyć po dwie łyżeczki żurawiny, obłożyć owocami i grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Sery Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować