PIECZEŃ PASCHALNA

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealna na świąteczny stół.

  • 10 min

Składniki:

  • kulka szynki (około 1,2 kg)
    sól
    pieprz ziołowy
    czosnek granulowany
    majeranek
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń paschalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę myjemy pod bierzącą wodą, osuszamy i polewamy olejem. Olej rozsmarowujemy po całym mięsie.
  • 2. Szynkę następnie nacieramy kolejno: solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem.
  • 3. Pieczemy pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym 2 godziny w 200 stopniach.

Porady

Jest wyśmienita jako zimna przystawka jak również jako danie obiadowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Majeranek Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować