Pieczeń mięsna

4.98 (189 ocen)

Przepis na tą pieczeń dostałam od przyszłej teściowej, która wspaniale gotuje. Polecam taką pieczeń na kanapkę, mięso wychodzi soczyste i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki,
    1/2 kg brzucha (boczku),
    1 jajko,
    1,5 łyżki bułki tartej,
    1 kajzerka,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (189 ocen)

Pieczeń mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczen mięsna 1. Łopatkę i boczek kroimy na mniejsze kawałki i mielimy 2 razy w maszynce do mięsa.
  • Pieczen miesna 2. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i kajzerkę namoczoną w wodzie, odciśniętą.
  • Pieczen miesna 3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Pieczen miesna 4. Mięso przekładamy do małej foremki keksowej i pieczemy około godziny w 180 stopniach, tzn. do momentu aż góra ładnie się zarumieni, a brzegi pieczeni będą odchodziły od foremki. Po upieczeniu mięso studzimy, podajemy pokrojone w plastry.
    Życzę smacznego :)

Porady

Do pieczeni można dodać również podsmażoną cebulkę i pokrojoną paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować