Pieczeń mięsna

  • wyświetlono: 2054 |
  • dodany do książki kucharskiej: 21 |
  • polecenia: 1

Przepis na tą pieczeń dostałam od przyszłej teściowej, która wspaniale gotuje. Polecam taką pieczeń na kanapkę, mięso wychodzi soczyste i bardzo smaczne.

Cukiereczek

Składniki

1/2 kg łopatki,
1/2 kg brzucha (boczku),
1 jajko,
1,5 łyżki bułki tartej,
1 kajzerka,
sól,
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń mięsna

  • Pieczen mięsna1. Łopatkę i boczek kroimy na mniejsze kawałki i mielimy 2 razy w maszynce do mięsa.
  • Pieczen miesna2. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i kajzerkę namoczoną w wodzie, odciśniętą.
  • Pieczen miesna3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Pieczen miesna4. Mięso przekładamy do małej foremki keksowej i pieczemy około godziny w 180 stopniach, tzn. do momentu aż góra ładnie się zarumieni, a brzegi pieczeni będą odchodziły od foremki. Po upieczeniu mięso studzimy, podajemy pokrojone w plastry.
    Życzę smacznego :)

Porady

Do pieczeni można dodać również podsmażoną cebulkę i pokrojoną paprykę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciWielkanocpieczeńdania świątecznePieczysteświąteczne mięsowielkanocna pieczeńMięsa na Wielkanoc

Komentarze

Podobne przepisy

image-0w7jxe4

Dodane przez: martaf

Kasztany mięsne

pyszne kotlety:)

babeczki mięsne

Dodane przez: monia31011

Mięsne babeczki

Babeczki mięsne dodatkowo udekorowane...

Mięsne kopczyki

Dodane przez: Goszka

Mięsne kopczyki

Zapiekane w śmietanie z mozzarellą...

image-154tluc

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kopytka z sosem mięsnym

Moja rodzinka je uwielbia i można...

zdj.

Dodane przez: annaz

Mięsne mufinki

Lubię eksperymentować w kuchni,...

Mięsne rożki

Dodane przez: jola4455

Mięsne rożki

Rożki te są alternatywą dla zwykłych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE