Pasztet z cukinii

4.99 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasztet z cukinii bardzo smakuje mojej rodzinie i znajomym.

Składniki:

  • 3 szkl. startej cukinii
    1,5 szkl. bułki tartej
    cebula
    20 dag żółtego sera
    1-2 marchewki
    4 jajka
    1/2 szkl. oleju
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    masło
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię osączamy z soku. Dodajemy starte na tarce cebulę i marchewkę, olej, bułkę, żółtka, sól, pieprz, pietruszkę i przyprawę uniwersalną. Dokładnie mieszamy.
    Ser ścieramy na tarce i dodajemy do masy. Dodajemy ubite białka i mieszamy.
  • 2. Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy keksowej. Pasztet z cukinii pieczemy 70 min. w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować