Pasztet jajeczny ze szczypiorkiem

4.5 (161 ocen)

Pasztet jajeczny z dodatkiem pora i szczypiorku.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    2 jajka surowe
    3 pory
    ½ pęczka szczypiorku
    2 łyżki serka twarogowego
    5 łyżek bułki tartej
    ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    1 łyżka suszonej pietruszki
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Pasztet jajeczny ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet jajeczny ze szczypiorkiem 1. Pory kroimy w paski i na oleju podsmażamy do miękkości. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek a następnie kroimy w grubą kostkę. Przekładamy do dużej miski, dodajemy do nich surowe jajka, usmażone pory, posiekany szczypiorek, serek twarogowy, wsypujemy przyprawy i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy keksówki 24cm x 13cm . Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Por Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.89 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet jajeczny

4.89 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasztet jajeczny

ilka Świetny do chleba nie tylko na Święta.

To może cię zainteresować