Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 6 osób

Szybka, prosta i bardzo smaczna pasta z tuńczyka. Swoimi kolorami i smakami przywołuje mi wiosnę. Idealna na śniadanie wielkanocne, do smarowania pieczywa czy jako farsz do jaj faszerowanych.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
    -150 g twarogu półtłustego,
    -2-3 jajka,
    -1/2 czerwonej papryki,
    -2 łyżki kaparów,
    -2-3 łyżki koperku,
    -2-3 łyżki szczypiorku,
    -2 łyżeczki musztardy,
    -2-3 łyżki majonezu,
    -sól morska,
    -pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Paprykę, szczypiorek, koperek i kapary siekamy drobniej. Do miseczki wkładamy twaróg i widelcem rozdrabniamy, dodajemy posiekane jajka, paprykę, kapary, musztardę, majonez i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy tuńczyka - lubię widoczne kawałki, a nie chcę mieć papkowatej masy. Dodajemy także koperek, szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i ponownie mieszamy. Pasta najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować