Pasta z tuńczyka z papryką

4.5 (156 ocen)

  • 10 min

Prosta i szybka w przygotowaniu domowa pasta do chleba. Pasta ma kremową konsystencję, jest lekko pikantna i z powodzeniem zastąpi wszelkie smarowidła ze sklepu, które często są pełne konserwantów.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g gładkiego twarożku
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 mała czerwona papryka
    1/2 niewielkiej papryczki chili
    1/2 cebuli
    odrobina soli i pieprzu do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Twarożek Pasty

Pasta z tuńczyka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, chili i cebulę pokrój w bardzo drobną kosteczkę lub rozdrobnij w blenderze.
  • 2. Twarożek i tuńczyka dokładnie wymieszaj w miseczce.
  • 3. Dodaj pokrojoną paprykę, chili oraz cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku.

Porady

Najlepiej smakuje ze świeżą pszenną lub żytnią bagietką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować