Pasta z tuńczyka z jajkami, ogórkiem konserwowym i suszonymi pomidorami

3 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasta z tuńczyka, jajek, ogórków konserwowych oraz suszonych pomidorów. Prosta i smaczna pasta na kanapki.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 - 3 ogórki konserwowe
    4 - 5 suszonych pomidorów
    2 - 3 łyżeczki majonezu
    sól i pieprz oraz wędzona papryka czerwona
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Pasta z tuńczyka z jajkami, ogórkiem konserwowym i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo.

    2. Ugotowane jajka, ogórki konserwowe oraz suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę.

    4. Przekładamy do miseczki i dodajemy tuńczyka oraz majonez.

    5. Doprawiamy soli, pieprzem oraz wędzona papryka. Mieszamy dokładnie i odkładamy do lodówki aby składniki się przegryzły.

    6. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować