Panna cotta z aronią i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pomysł na Panna Cottę z bloga: Moje wypieki.com.Aronia z gospodarstwa ekologicznego Eko-Ar.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
    180 ml mleka
    150 g białej czekolady, połamanej
    30 g cukru
    2 łyżeczki żelatyny
    3 łyżki gorącej wody
    konfitura z aronii BIO
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Panna cotta z aronią i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremki do muffin (średnica 4,5 cm) natłuść olejem.
  • 2. Do rondelka wrzuć pokruszoną czekoladę, dolej śmietankę i mleko. Wsyp cukier. Całość podgrzewaj mieszając d momentu rozpuszczenia czekolady. Nie zagotuj.
  • 3. Żelatynę dokładnie rozpuść w gorącej wodzie. Wlej do gorącej mieszanki mlecznej i wymieszaj.
  • 4. Przelej do foremek. Odstaw do lodówki aż do zastygnięcia.
  • 5. Na gotową panna cottę, wyłożoną na talerzyk, nalewaj konfiturę z aronii.

Porady

Nie zagotowuj masy mlecznej, aby nie zżółkła! Pamiętaj, aby połączenie żelatyny z masą mleczną odbywało się, kiedy oba płyny mają podobną temperaturę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

4.8 (224 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym

To może cię zainteresować