muffiny z aronią i białą czekoladą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przytrafiło mi się w tym roku sporo dziko rosnących owoców. Przerobiłam mirabelki, teraz nadeszła pora na aronię. Leżała kilka tygodni (przyznaję, że trochę o niej zapomniałam) w zamrażalniku, żeby straciła swój cierpki smak, a w międzyczasie sprawdziła się doskonale jako dodatek do jesiennych muffinek.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    szczypta soli
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki cukru
    150 g posiekanej białej czekolady
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki mleka
    1 1/2 szklanki zamrożonej aronii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny z aronią i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję białą czekoladę oraz owoce aronii i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi około 15 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe muffinki posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

4.92 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muffiny jogurtowe z białą czekoladą

To może cię zainteresować