Myszki - jajka faszerowane anchois

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Zabawne myszki będą ciekawą forma podanie faszerowanych jajek. Farsz z sardelami jest wyrazisty i bardzo smaczny.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    2 filety z sardeli (anchois)
    łyżka majonezu
    biały pieprz
    do dekoracji:
    szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Myszki - jajka faszerowane anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Rozcinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka. Zółtka, majonez i filety z sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku..

Porady

Aby jajka było łatwiej jeść warto położyć każde na małym listku sałaty lub szpinaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować