Jajka faszerowane anchois

4.49 (188 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Świetne połaczenie neutralnych jajek ze zdecydowanym anchois i kaparami

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 10 sztuk
    - anchois fileciki: 1 puszka
    - oliwki zielone i czarne: 15 sztuk
    - kapary: 15 sztuk
    - majonez: 100 mililitrów
    - natka pietruszki: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i obrać. Przekroić na pół i delikatnie wydrążyć żółtka. Anchois odsączyć z zalewy, pognieść widelcem. Oliwki i kapary drobno posiekać. W miseczce wymieszać: żółtka, oliwki, kapary, fileciki anchois i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą nafaszerować białka jajek.
    Przystroić natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować