Muszle z ciasta francuskiego

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Super przekąska, sprawdzi się na każdej imprezie.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    Farsz:
    pęczek rzodkiewek
    4 jajka ugotowane na twardo
    15 dag sera żółtego
    3-4 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
    sałata strzępiasta
    dodatkowo jedno jajko surowe
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Muszle z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, zrobić zakładkę na około 2 cm na jednym boku kółka, następnie ponacinać,tak aby nie przeciąć ciasta nożykiem aby powstała muszelka,. Posmarować surowym jajkiem, upiec , wystudzić, ostrym nożem przekroić muszelkę do załamania i nadziewać farszem.
    Jajka ugotować zetrzeć na grubej tarce, rzodkiewki również ścieramy na grubej tarce, ser żółty na drobnych oczkach, farsz doprawiamy do smaku.
    Na każdej muszelce w środku kładziemy listek sałaty i nadziewamy farszem dekorujemy dowolnie,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować