Muffiny z musli crunchy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniała propozycja na niedzielne śniadanie,na deser,jako posiłek do szkoły i przekąska podczas podróży. Moja córka uwielbia muffiny,a ja cieszę się, gdy piekę je w drowej wersji specjalnie dla Niej.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NA MUFFINY::
    - mąka (żytnia pełnoziarnista typ 2000 razowa drobna): 1 szklanka
    - musli crunchy: 0.5 szklanki
    - otręby pszenne (lub żytnie): 0.5 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - jogurt grecki: 2 łyżki
    - Jajko (duże): 1 sztuka
    - masło (miękkie): 2 łyżki
    - soda oczyszczona: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - cynamon (mielony): 1 łyżeczka
    DO POSYPANIA::
    - ziarna sezamu: 3 łyżki
    - musli crunchy: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Musy

Muffiny z musli crunchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w rondlu,odstawić,aby wystygło.
  • 2. Jogurt wymieszać z mlekiem,zalać musli crunchy.Mąkę wymieszać z napęczniałym musli crunchy (wraz z mlekiem) oraz otrębami,sodą oczyszczoną,solą, cynamonem.Dodać jajko,roztopione masło,zmiksować.Ciasto powinno być dość gęste(gdyby było zbyt rzadkie dodać 2-3 łyzki mąki żytniej).
  • 3. Foremki do muffinek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.Posypać sezamem i musli crunchy.Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować