Muffinki z mascarpone i borówkami amerykańskimi

4.5 (142 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prawdziwie letni dodatek do mrożonej kawy, są delikatne i puszyste.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1.5 szklanki
    - serek mascarpone: 0.75 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - stopione masło: 100 gramów
    - proszek do pieczenia -czubata: 1 łyżeczka
    - jajo: 1 sztuka
    - campari: 2 łyżki
    - borówki amerykańskie świeże: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z mascarpone i borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, mieszamy.

    W drugiej misce mieszamy serek mascarpone z jajem, masłem i Campari.

    Mokre składniki mieszamy z suchymi, dodajemy borówki, delikatnie mieszamy.

    Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż będą złotobrązowe.
    Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

3.8 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Muffinki z mascarpone i borówkami

To może cię zainteresować