Młoda kapusta z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę umyć, usunąć wierzchnie liście, wyciąć głąb. Kapustę pokroić w duże kawałki.
Pomidory obrać ze skórki, zanurzając na kilka sekund we wrzątku, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, marchew pokroić w półtalarki.
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, zrumienić cebulę i czosnek, dodać pomidory, smażyć razem, aż sok trochę odparuje. Dodać marchew i kapustę, przykryć, dusić na małym ogniu, mieszając w trakcie kilka razy, żeby się nie przypaliła. Gdy kapusta będzie miękka, doprawić do smaku, wymieszać z posiekanym koperkiem.
Smacznego!
Porady
Można dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego dla podkreślenia smaku
Komentarze