Mazurek z orzechami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Doskonały zarówno na zimowe wieczory jak i na wielkanocny stół.

  • Łatwy

Składniki:


  • - Ciasto: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 40 dekagramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - soda oczyszczona: 2 łyżeczki
    - miód: 2 łyżeczki
    - margaryna: 15 dekagramów

    - MASA ORZECHOWA: 1 sztuka
    - orzechy włoskie: 25 dekagramów
    - miód: 2 łyżki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - margaryna: 15 dekagramów
    - cukier waniliowy: 16 gramów

    - MASA BUDYNIOWA: 1 sztuka
    - mleko: 1 szklanka
    - mąka ziemniaczna: 1.5 łyżki
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - margaryna: 12.5 dekagrama
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta wielkanocne Desery

Mazurek z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę i upiec.
  • 2. Wszystko razem przesmażyć na patelni przez 15 min., stale mieszać! Drugą część ciasta wyłożyć na tę samą blachę. Wylać masę orzechową. Upiec.
  • 3. Wszystkie składniki zagotować. Masą przełożyć zimne placki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować