Makowo- -kokosowe

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przesłała Alicja Moskwa

  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 60 dekagramów
    - margaryna: 30 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier puder: 5 dekagramów
    - żółtka: 6 sztuk
    - kakao: 2 łyżki
    - amoniak: 1 łyżeczka
    - śmietana: 1 łyżka

    - mak: 2 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - jajka: 3 sztuki
    - stopione masło: 2 łyżki

    - wiórki: 20 dekagramów
    - białka: 6 sztuk
    - cukier puder: 1.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowo- -kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, magarynę, cukier, żółtka i proszek siekamy. Amoniak mieszamy ze śmietaną i wlewamy do ciasta, wyrabiamy i dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao.
  • 2. Sparzony mak mielimy 3 razy, dodajemy składniki masy i mieszamy. Ubijamy białka z cukrem, dodajemy wiórki.
  • 3. W formie układamy: ciasto białe, 1/2 masy makowej, 1/2 kokosowej, ciasto ciemne, 1/2 masy makowej, 1/2 kokosowej, ciasto białe. Pieczemy ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować