Makaron soba z tofu i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

danie na szybki obiad po pracy albo kolację

  • 30 min

Składniki:

  • 2 porcje
    opakowanie makaronu soba
    1/2 kostki tofu
    200 g świeżego szpinaku typu baby
    1-2 ząbki czosnku
    oliwa do smażenia
    sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron soba z tofu i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.Tofu kroimy w kostkę.
    Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy w paski, ale niezbyt drobno (chyba ,że ktoś woli w formie pesto, ja kroję tylko na pół)
    Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę na rozgrzana oliwę i podsmażamy chwilkę. Następnie na patelnię dodajemy szpinak, pokrojone w kostkę tofu i smażymy od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny lub limonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron soba Szpinak Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować