2 porcje
opakowanie makaronu soba
1/2 kostki tofu
200 g świeżego szpinaku typu baby
1-2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Makaron soba z tofu i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.Tofu kroimy w kostkę.
Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy w paski, ale niezbyt drobno (chyba ,że ktoś woli w formie pesto, ja kroję tylko na pół)
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę na rozgrzana oliwę i podsmażamy chwilkę. Następnie na patelnię dodajemy szpinak, pokrojone w kostkę tofu i smażymy od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny lub limonki.
Komentarze