Makaron i krewetki na różowo

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepis z ksiązki "Kuchnia Chińska" krewetki, chilli i czosnek. Pychotka

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron chińskie noodle lub spaghetti: 100 gramów
    - krewetki królewskie: 250 gramów
    - oliwa: 2 łyżki
    - papryczka chili: 0.5 sztuki
    - sok z limonki: 1 łyżka
    - cebula dymka posiekana: 2 sztuki
    - imbir starty: 1 łyżka
    - wrzątek: 200 mililitrów
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - keczup pikantny: 5 łyżek
    - mąka kartofana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron i krewetki na różowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrozić (moje były z biedronki). Składniki sosu wymieszać: woda, keczup, sos sojowy, mąka kartoflanai odstawić. Makaron przygotowac wg instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Czosnek, imbir i chili posiekać. Rozgrzać wok/patelnię, wlać olej, wrzucić czosnek, imbir i chili. Przesmażyć chwilkę,dodać krewetki, Smażyć aż zrobią się różowe (lub przestaną być surowe). Posypac zieloną dymką. Zdjąć z woka/patelni odstawić w ciepłe miejsce.
  • 3. Wok/patelnię przetrzeć. Sos zamieszać wlać do woka/patelni, dodać sok z limonek. Wrzucić makaron. Wymieszać. Dodac krewetki. Wymieszac. Makaron z krewetkami nałożyć do talerzy ozdobić dymką i/lub kolendrą. Można dodac kawałek limonki dla skropienia sobie potrawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron Owoce morza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować