Bardzo zdrowa propozycja dla osób, które cenią sobie delikatny smak ryb i aromat ziół. Łosoś z parowaru to idealna propozycja dla osób będących na diecie.
20 min
Składniki:
3 dzwonka łososia
1/2 łyżki suszonego tymianku (w sezonie świeżego)
sól lub domowa przyprawa uniwersalna
2 łyżki soku z cytryny
czarny pieprz świeżo zmielony
wiórki masła
folia aluminiowa (opcjonalnie)
Łosoś z parowaru z dodatkiem ziół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia rozmrozić i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Każdy dzwonek łososia ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na każde dzwonko ułożyć 3 wiórki zmrożonego masła. Rybę włożyć do parowaru i gotować około 10-12 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na parze i ulubioną surówką.
Komentarze