Łosoś z parowaru z dodatkiem ziół

4.5 (198 ocen)

  • 20 min

Bardzo zdrowa propozycja dla osób, które cenią sobie delikatny smak ryb i aromat ziół. Łosoś z parowaru to idealna propozycja dla osób będących na diecie.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 dzwonka łososia
    1/2 łyżki suszonego tymianku (w sezonie świeżego)
    sól lub domowa przyprawa uniwersalna
    2 łyżki soku z cytryny
    czarny pieprz świeżo zmielony
    wiórki masła
    folia aluminiowa (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś z parowaru z dodatkiem ziół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia rozmrozić i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Każdy dzwonek łososia ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na każde dzwonko ułożyć 3 wiórki zmrożonego masła. Rybę włożyć do parowaru i gotować około 10-12 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na parze i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować