Kotleciki mielone z dodatkiem ziół i musztardy

4.5 (191 ocen)

  • 50 min

Trochę udoskonalona wersja mielonych :)

  • 50 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    łyżka musztardy
    jajko
    po 2 łyżki kaszki manny i bułki tartej
    sól i świeżo mielony pieprz do smaku
    olej
    cebula
    szczypiorek
    natka pietruszki

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki mielone z dodatkiem ziół i musztardy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodaję rozbełtane jajko, wsypuję bułkę tartą i kaszę manną. Cebulę kroje w kostkę (można ją zeszklić na oleju lub dodać surową do masy mięsnej) . Do mięsa dodaję jeszcze łyżkę musztardy. Doprawiam solą i pieprzem. Na końcu siekam szczypiorek i natkę (tak by było po łyżce) i dodaję do masy . Wszystko dokładnie mieszam , rękoma formuję zgrabne kotleciki i smażę na wolnym ogniu z obu stron.

Porady

W środek kotlecika można włożyć kosteczkę sera żółtego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować